Huis te koop, Ziegenrück, Duitsland – 62.500,- euro k.k.

62.500,- euro k.k.Leuk woonhuis / vakantiehuis te koop in Ziegenrück, Duitsland. Het huis staat in een gemoedelijke straat. Het huis is recentelijk voorzien van een nieuw dak en nieuwe ramen en deuren. U kunt deze woning direct in gebruik nemen als woonhuis of vakantiewoning na het installeren van een keuken en eventueel een nieuwe badkamer. Kijk verder. Een heel fijn huis.

 

Het huis bestaat uit drie woonlagen.

De entree
 

Opslag, berging en wijn/hout-kelder
Aan de begane grond zijn de entree, berging, voorraadkamer en wijn- en houtkelder. De kelder is gebouwd in 1853 en is volledig opgetrokken uit natuursteen. Een leuk historisch feit was dat vroeger de entree ingericht was als “inpandige garage” voor paarden. Dit is nu allang niet meer zo. Wel is de kelder nog authentiek gebleven.

 

Op de eerste verdieping bevinden de hal, de woonkamer, de keuken, de badkamer en een kantoor.

Woonkamer
De woonkamer heeft een mooie houten vloer. In de woonkamer staat een houtkachel met een hoog stook-rendement. De foto’s tonen een lege kamer, maar de meubels die tijdens de bezichtiging te zien zijn, zijn bij de koop inbegrepen.

De keuken
In Duitsland koopt u nooit de keuken met het huis. Er is nu een houtfornuis en die kan overgenomen worden. Deze is duurzaam, gezien het vele hout dat in de omgeving te verkrijgen is. De houtstook is momenteel een trend in de regio, omdat deze vorm van energie zorgt voor een zelfvoorziening van de bewoners van Ziegenrück, Duitsland. Er is voldoende ruimte om een moderne keuken te installeren. De afvoer van de keuken is aangesloten op het riool.

Aan de woonkamer is het kantoor.

De badkamer bestaat uit een ligbad, elektrische 30 liter boiler, grote 80 liter boiler op houtstook.

Voor hen die streven naar een vorm van (gedeeltelijke) zelfvoorziening, is deze badkamer naar wens ingericht. Behalve de elektrische boiler boven het bad, staat er links naast het bad een boiler die gestookt kan worden op hout. De badkamer is aangesloten op het riool. Gezien het vloeroppervlak en de leidingen in de kelder onder de badkamer, kan er nog een tweede toilet in de badkamer gerealiseerd worden.

Behalve het bad met douche, is er een apart toilet. Dit was vroeger een buitentoilet, maar deze is bij de woning betrokken. In de kelder is een septictank van 2000 liter, die op deze toilet-pot is aangesloten. Water is niet nodig om uw boodschappen in de tank te herbergen. Slechts een hendel zorgt ervoor dat u zonder enige zorgen uw kleine en grote boodschappen in de tank kunt draperen. Voor wie een combinatie van de moderne tijd en zelfvoorziening zoeken, is deze woning het gene wat zij zoeken.

Laten we naar boven gaan…

Op de tweede verdieping is een hal, drie slaapkamers en een kleine werkplaats. Deze ruimten dienen bij ingebruikname wel weer behangen of geverfd te worden.

In de werkplaats is tevens de trap naar de zolder. De zolder is momenteel niet ingericht als woonruimte, maar zou eventueel als extra berging gebruikt kunnen worden.

 

Het huis is een woning voor de levensgenieter die weinig met tuin onderhoud te maken wil hebben.

Recente vernieuwingen
Het dak van het huis is recentelijk vernieuwd en voorzien van isolatie.

 

Alle ramen zijn dubbelglas, merendeels kantel-en-kiep en voorzien van rolluiken. In de kelder is een ventilatie-systeem aangebracht, zodat het opgeslagen hout sneller droogt. Verder is er een water-filter geïnstalleerd.

Ligging van het huis

Ontwikkelingen in de omgeving
De gemeente van het stadje Ziegenrück investeert ieder jaar volop in toerisme en de uitstraling van de gemeente. Dit is mede de reden dat er in het stadje gemiddeld 50.000 overnachtingen worden geboekt. Over deze gegevens kunt u navraag doen bij het VVV-kantoor en de gemeente Ziegenrück.

Op het schiereiland staat een impossant gebouw dat het afgelopen decennium heeft leeg gestaan. In 2018 is dit gekocht door een stichting die er een “Blijf van mijn Lijf” Huis gaat ontwikkelen. Gedurende de renovatie van het gebouw en daarna ontstaat er veel werkgelegenheid. Daarbij kunt u in de toekomst denken aan maatschappelijk werkers, beveiliging, schoonmakers, groenbeheer, enzovoort. Men verwacht het in 2020 de renovatie afgerond te hebben. De gemeente Ziegenrück kunt u daar verder over informeren.

Verder wil de gemeente de middenstand stimuleren door het renoveren van de winkel-locaties in het kleine centrum van het stadje. Een project-ontwikkelaar heeft het hoofdgebouw gekocht voor de realisatie van enkele appartementen voor werknemers voor het “Blijf van mijn Lijf” Huis. De verwachting is dat deze renovatie 2022 voltooid is.

Afstanden vanaf het huis
Afstand tot supermarkt Ziegenrück, 1.5 km, 3 minuten rijden;
Afstand tot winkelstad Possneck: 16 km, 20 minuten rijden;
Afstand tot afrit snelweg 18 km, 22 minuten rijden;
Afstand tot vliegveld: Erfurt, 88 km, 1 uur en 15 minuten rijden;
Afstand Utrecht, Nederland: 616 km, 5 uur en 45 minuten rijden;
Afstand Brussel, België: 660 km, 6 uur en 30 minuten rijden.

Vastgoed informatie
Woonoppervlakte: ongeveer 130 m2
Woonlagen: 3, plus zolder
Totale perceel-oppervlakte: 234 m2

Bouwmateriaal: steen
Dakbedekking: dakpannen, nieuw

Woonkamer: 1
Kantoor: 1
Keuken: 1
Badkamer: 1
Slaapkamers: 3
Voorportaal: 1
Werkplaats: 1
Berging: 1
Voorraadkamer: 1
Wijn-/houtkelder: 1

Elektriciteit: 220V / 230V
Water: leidingwater
Warm water: elektrische boiler 30 liter, 80 liter boiler op houtstook
Afwatering: riool en septictank
Verwarming: houtkachel

Dubbelglas: ja
Rolluiken: ja

Recente vernieuwingen: nieuw dak, isolatie dak, dubbelglas ramen

Internet: mogelijk
Telefoon: mogelijk

  • Overname meubilair bespreekbaar

Aankoopkosten onroerend goed
Vraagprijs onroerend goed: 62.500,- euro
Honorarium notaris: 3.800,- euro
Overige kosten: 41,- euro

Bezichtigingsafspraak maken
Heeft u interesse om dit huis te bekijken. U koopt dit huis zonder makelaar, maar met hulp van de Nederlandstalige beheerder. Het huis wordt in de zomermaanden verhuurd aan toeristen en vakantiegangers die de plaats Ziegenrück aan doen.

De contactgegevens voor direct contact met de eigenaar is:

Telefoon +31-6-55588869 (Nederlands nummer)