Vakantie

Ziegenruck is met veel zaken een topper. Het mag dan wel de nummer 5 zijn in de top 10 van kleinste plaatsen in Duitsland, desondanks heeft het voor de toerist, vakantieganger en pensionado alles te bieden voor een ontspannen of juist een actief verblijf. Jaarlijks ontvangt het stadje 35.000 bezoekers per jaar en worden er jaarlijks maar liefst 50.000 overnachtingen geregistreerd.

In de directe omgeving van Ziegenrück zijn wandelpaden die met of zonder gids bewandeld kunnen worden. Deze worden gekenmerkt door mooie panorama’s over de plaats en de rijke natuur.

De vele spoorwegtunnels door de bergen die al jaren niet meer in gebruik zijn, dagen u uit om ontdekt en bewandeld te worden. Naast wandelaars wordt de plaats recentelijk steeds meer ontdekt door mountainbikers.

De rivier de Saale leent zich uitstekend voor varen met de kano of roeiboot. Deze zijn te huur bij de Saale-promenade.

Aan de Saale-promenade bevinden zich ook twee hotels met een uitstekende keuken. Lekker om na een dag varen aan te liggen en kennis te maken met specialiteiten uit de omgeving.

Voor hen met een kleiner budget zijn er diverse pensions en ook een camping. Ziegenrück heeft voor iedereen iets speciaals te bieden. U hoeft zich er in ieder geval geen moment te vervelen.